POSREDUJEMO OBVESTILA: Vabljeni na praznovanje svetovnega dneva poezije!

Veronika Dintinjana: poslanica ob svetovnem dnevu poezije

Veronika Dintinjana, pesnica in prevajalka, članica DSP in DSKP, ob svetovnem dnevu poezije, ki ga obeležujemo 21. marca, v tankočutni poslanici razmišlja o pomenu poezije in kaj nam prinaša branje pesmi. Med drugim zapiše: »Zato nam branje pesmi lahko podari nekaj presenetljivega: vdahnemo besede, izdahnemo izkušnjo. […] Tako nam pesem vrača naš lastni izgubljeni glas in nam odstira osupljivo mnogoplastnost naše človeške eksistence.«

Vabljeni k branju celotne poslanice tukaj.

3. ljubljanski pesniški maraton
21. 3. 2024
, 10.00–23.00, različne lokacije v Ljubljani

Vabljeni na branja ob svetovnem dnevu poezije, ki bodo potekala na različnih lokacijah po Ljubljani vse od 10. pa do poznega večera. Branja pesnic in pesnikov, prevajalk in prevajalcev, lektoric in lektorjev, urednic in urednikov ter vseh drugih ljubiteljic in ljubiteljev poezije bo na vsaki lokaciji pospremila premična knjigarna s pesniškimi zbirkami. Na Vodnikovi domačiji v centru Ljubljane bodo za prve nastopajoče postregli zajtrk, na Metelkovi, kjer se branja zaključijo, pa večerjo za nočne bralce.

Današnji in jutrišnji razpored branj z nastopajočimi in lokacijami je dostopen tukaj.

Pesniki berejo pesnike
21.
3. 2024, ob 18.00, Knjigarna Konzorcij (Slovenska cesta 29, Ljubljana)

Založba Mladinska knjiga ob svetovnem dnevu poezije, 120. obletnici rojstva Srečka Kosovela in 100. obletnici rojstva Ivana Minattija vabi na literarni dogodek s pesnikom, pisateljem, prevajalcem in urednikom Alešem Bergerjem, pesnico, pisateljico in prevajalko Lidijo Dimkovsko, pesnikom, pisateljem, dramatikom in režiserjem Vinkom Möderndorferjem, pesnico, pisateljico in ženo pesnika Ivana Minattija, Lojzko Špacapan, ter pesnikom, pisateljem in prevajalcem Urošem Zupanom.