Od plimovanja zaznav do plimovanja besed z Ano Schnabl in Ninom Flisarjem

PASICA Ana Schnabl in Nino Flisar

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV
vabi na pogovor

Od plimovanja zaznav do plimovanja besed
z Ano Schnabl in Ninom Flisarjem

v četrtek, 20. junija 2024, ob 19. uri
v atriju Vetrinjskega dvora
(Vetrinjska ulica 30, Maribor)

Pisateljica, urednica in publicistka ANA SCHNABL je že z nagrajenim kratkoproznim prvencem Razvezani (Beletrina, 2017) pokazala, da obvladuje estetiko goste, prodorne pisave, ki jo je razvila v svojem prvem romanu Mojstrovina (Beletrina, 2020), nadgradila pa v romanu Plima (Beletrina, 2022). Delo je bilo uvrščeno v deseterico za nagrado kresnik, z njim pa se bodo ukvarjali tudi udeleženci_ke letošnjega 14. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti. Plima deluje tudi kot krovna metafora avtoričinega creda, ki ponazarja valovanje besed, občutij, stanj zavesti, opazk in čutnih zaznav v maniri Virginie Woolf, ob čemer se skelet zgodbe ne zamaje ali sesuje. Ana Schnabl je izjemna opazovalka in analitičarka človeške nravi, ki razčlenjuje najdrobnejše premike v razpoloženjih, pripoved pa bolj kot na niz prizorov s svojo ameboidno gmoto spominja na plimovanje

Z Ano Schnabl se bo o njenem pisateljskem in publicistično-kritiškem opusu pogovarjal prevajalec, urednik in knjižničar NINO FLISAR.

 

Ana Schnabl in Nino Flisar
Foto: Ana Schnabl (foto: zasebni arhiv) in Nino Flisar (foto: Branimir Ritonja)

Mednarodni prevajalski seminar v letu 2024 sofinancirata Evropska unija in Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Lokalni gostitelj prevajalskega seminarja je Mladinski kulturni center Maribor.
V sodelovanju z Narodnim domom Maribor in Vetrinjcem – BarCodo (KUD Coda).

 

Logotipi EU in JAK in MKC MB
Logotipa Vetrinjski dvor in KUD CODA