Gor in dol po Klancu s Tino Vrščaj in Zoro A. Jurič

PASICA Tina Vrscaj in Zora Juric

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV
vabi na pogovor

Gor in dol po Klancu
s Tino Vrščaj in Zoro A. Jurič

v sredo, 19. junija 2024, ob 19. uri
na oder »Pod hrastom«, Kulturna četrt Minoriti
(Vojašniški trg 2A, Maribor)

TINA VRŠČAJ je uveljavljena pisateljica, literarna kritičarka, urednica in prevajalka. Napisala je romane Zataknjena v pomladi (2010), Odradek (2012) in Na Klancu (2022). V legendarni zbirki Čebelica je leta 2017 izšla njena pravljica za otroke Plah, plašen, najplašnejši Tapatapata, v letu 2018 pa pri Cankarjevi založbi zbirka kratkih zgodb Plašč. Prevedla je roman Nobelovega nagrajenca J. M. Coetzeeja Jezusovo otroštvo in filozofsko knjigo Ekonomija želje Daniela Bella ml. Leta 2021 je pri Mladinski knjigi izšla njena knjiga za otroke Balabuga!. Roman Na Klancu, s katerim se bodo ukvarjali udeleženci_ke 14. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti, je prejel nagrado modra ptica in se leta 2023 uvrstil v peterico za nagrado kresnik, pred kratkim pa je avtorica zanj prejela posebno omembo komisije na podelitvi nagrade Evropske unije za književnost.

O sodobnih družinskih vlogah in ljubezenskih odnosih, o potrošniški družbi in vplivu človeka na okolje, pa tudi o humorju in cankarjanskem »mitu« Klanca se bo avtorica pogovarjala s slovenistko, publicistko in promotorko branja Zoro A. Jurič.

 

Tina Vrscaj in Zora A. Juric
               Foto (od leve proti desni): Tina Vrščaj (foto: Iva Novak) in Zora A. Jurič (foto: Kristijan Robič)

 

Mednarodni prevajalski seminar v letu 2024 sofinancirata Evropska unija in Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Lokalni gostitelj prevajalskega seminarja je Mladinski kulturni center Maribor.
Literarni večer v sodelovanju s Kulturno četrtjo Minoriti

 

Logotipa EU in JAK
Logotipa MKC MB in Minoriti