O krizah in alternativah z Boštjanom Videmškom

BOŠTJAN VIDEMŠEK je dolgoletni novinarski poročevalec s kriznih žarišč in sodelavec številnih tujih časopisov, revij in spletnih portalov ter avtor več odmevnih družbeno angažiranih knjig s terena, predvsem pa izjemen analitik in oster kritik sodobne družbe. V zadnjem obdobju se posveča obnovljivim virom energije in njihovi možnosti za upočasnitev podnebnih sprememb. Udeleženci 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti so se ukvarjali z njegovo uspešno knjigo Plan B, ki je nastala v sodelovanju z uveljavljenim fotografom Matjažem Krivicem in je bila na Slovenskem knjižnem sejmu izbrana za knjigo leta 2020. O novinarskem delu, pisanju, prevajanju in o prihodnosti našega planeta se je z avtorjem pogovarjala novinarka KRISTINA BOŽIČ.

Pogovor je potekal 16. avgusta 2021 v okviru 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor.

Snemanje in montaža: Žiga Duh

Dogodek je del projekta Mednarodni prevajalski seminar za prevajalce iz slovenščine v tuje jezike, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Lokalni gostitelj in soorganizator seminarja je bil Mladinski kulturni center Maribor.