Četrtek, 18. avgust, ob 20h: Na vožnji z Ano Svetel

DSKP FB cover 2022

 

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV

vabi na pogovor 

Na vožnji z Ano Svetel

v četrtek, 18. avgusta 2022, ob 20. uri

v Sodnem stolpu (Pristan 8, Maribor).  

Pesnica, pisateljica in glasbenica ANA SVETEL, po poklicu etnologinja in kulturna antropologinja, je bila za prvo pesniško zbirko Lepo in prav (LUD Literatura, 2015) nominirana za najboljši prvenec, s kratkoprozno zbirko Dobra družba (LUD Literatura, 2019) pa se je uvrstila med finaliste nagrade novo mesto. Pred kratkim je izšla njena druga pesniška zbirka Marmor (Beletrina, 2022). Po izboru zgodb iz Dobre družbe, s katerimi se letos ukvarjajo tudi udeleženci mednarodnega prevajalskega seminarja, je RTV Slovenija posnel serijo kratkih radijskih iger Prevozi. Dobra družba je niz naključnih, včasih tudi usodnih srečevanj in razhajanj na skupnih vožnjah. Gre za duhovite, slogovno dodelane in komunikativne zgodbe mojstrske opazovalke človeške nravi, ki preigrava številne jezikovne registre, v prevajalskem smislu pa »podtakne« marsikakšen trd oreh. 

O nujnih in naključnih poteh, o pisanju poezije in proze in o krmarjenju med številnimi drugimi dejavnostmi bo avtorica spregovorila v portretnem pogovoru z literarno kritičarko, novinarko in urednico PETRO VIDALI. 

Operacijo »Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Lokalni gostitelj in soorganizator prevajalskega seminarja je Mladinski kulturni center Maribor.

Literarni večer v sodelovanju s Sodnim stolpom (Lutkovnim gledališčem Maribor) in posestvom Meranovo. 

 

Logo EKP sklad za regionalni razvoj SLOJAK LOGOTIPMKC Logo

ZnakLGM 1Meranovo logo