Literatura v mestu: Nataša Kramberger in Liza Linde

Natasa Kramberger in Liza Linde

MKL – Slovanska knjižnica in Društvo slovenskih književnih prevajalcev
vabita na dogodek

LITERATURA V MESTU: NATAŠA KRAMBERGER in LIZA LINDE

ki bo v torek, 14. novembra 2023, ob 19. uri
v dvorani Slovanske knjižnice (Einspielerjeva 1, Ljubljana).

 

Na zadnjem dogodku iz cikla Literatura v mestu bomo o življenju in literarnem ustvarjanju ter tudi o Frankfurtskem knjižnem sejmu, kjer je bila Slovenija častna gostja in sta se ga udeležili tudi obe sogovornici, spregovorili s pisateljico in novinarko Natašo Kramberger in prevajalko Lizo Linde.

Nataša Kramberger je avtorica več proznih del; romanov Nebesa v robidah in Primerljivi hektarji, kratkoprozne zbirke Tujčice, zbirke kolumn Brez zidu ter romana v verzih in slikah Kaki vojaki. Za prvenec Nebesa v robidah je prejela nagrado Evropske unije za književnost. Je redna kolumnistka časopisa Dnevnik. Živi med Berlinom, kjer piše, in Jurovskim Dolom, kjer vodi majhno ekološko kmetijo s kolektivom Zelena centrala.

Liza Linde (rojena v Reutlingenu, Nemčija) živi v Ljubljani in v nemščino in angleščino prevaja prozo, poezijo ter številna druga besedila s področja kulture in politike. Med drugim je prevedla dela Nataše Kramberger, Anje Zag Golob, Petra Svetine, Nicolasa Mahlerja, Jele Krečič, Tomaža Šalamuna, Mojce Kumerdej in Maruše Krese.

Dogodek bo povezovala ERIKA MAROLT.

 

V sodelovanju z MKL – Slovanska knjižnica in Društvom slovenskih književnih prevajalcev.

 

Logotip MKL DSKP 500