O pravljicah in mravljicah z Anjo Štefan

DSKP FB cover 2023

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV
 vabi na pogovor

O pravljicah in mravljicah
z Anjo Štefan

v sredo, 5. julija 2023, ob 19.30,
prizorišče »Pod hrastom«, Kulturna četrt Minoriti
(Vojašniški trg 2A, Maribor)

 

ANJA ŠTEFAN pesnica, pravljičarka, raziskovalka slovenskega pripovednega izročila in prejemnica številnih nagrad, med njimi nagrade Prešernovega sklada, Levstikove nagrade, nagrade Kristine Brenkove, večernice in zlatih hrušk za kakovostno mladinsko literaturo, je znana po ritmičnih, humornih in bistroumnih zgodbah ter pesmih za otroke. Udeleženci letošnjega Mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti se bodo ukvarjali s prevodom zgodbic iz knjige Štiri črne mravljice. Od jutra do jutra, v kateri je avtorica svoje ustvarjalne moči združila z vrhunskim ilustratorjem in striparjem TOMAŽEM LAVRIČEM. Anja Štefan je tudi pomembna začetnica pripovedovalskega gibanja v Sloveniji, za sabo ima več kot tisoč javnih pripovedovalskih nastopov, tako za odrasle kot za otroke. Je tudi ustanoviteljica slovenskega pripovedovalskega festivala Pravljice danes, kot raziskovalka pa sodeluje z Inštitutom za slovensko narodopisje in ureja zbirko slovenskih pripovedi.

O pravljicah, mravljicah in drugih živalih, ki naseljujejo njena dela, o pisanju za otroke in raziskovanju ter pripovedovanju zgodb bo avtorica spregovorila v portretnem pogovoru z literarno kritičarko, novinarko in urednico PETRO VIDALI.

 

Foto Anja Stefan in Petra Vidali

 

Literarni večer v sodelovanju s Kulturno četrtjo Minoriti in Lutkovnim gledališčem Maribor.
Operacijo »Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Lokalni gostitelj prevajalskega seminarja je Mladinski kulturni center Maribor.

 

Logotipi Prevajalski seminar 2023
Logotipa Minoriti in LGM

 

Fotografiji:
Anja Štefan, foto Nada Žgank
Petra Vidali, foto Damjan Švarc

 

FOTOUTRINKI Z DOGODKA (foto: Matic Ačko):

 

Prispevek na TV Maribor, oddaja Tele M, 6. 7. 2023: ogled prispevka (od 12:29 dalje)