OBVESTILA: intervju z DSKP rezidentko Ineso Kuryan, dogodek s prevajalko Martino Clerici in počitnice na Bledu

Intervju z DSKP rezidentko Ineso Kuryan
Vabljeni k branju intervjuja z Ineso Kuryan, objavljenega na spletnem portalu LUD Literatura.  Inesa Kuryan je beloruska književna prevajalka, slovenistka in polonistka, ki je v beloruščino in ruščino prevedla več slovenskih avtoric in avtorjev, zadnje leto pa se posveča prevajanju romana Doberdob Prežihovega Voranca v poljščino. V Sovretovem kabinetu je bivala marca in čas izkoristila za intenzivno proučevanje zgodovinskega ozadja romana, tako pisnih in tiskanih virov, kot spoznavanja krajev, kjer je potekala soška fronta. S prevajalko se je pogovarjal Iztok Ilc.

Intervju si lahko preberete tukaj.

***

Literarno-pogovorni večer z italijansko prevajalko Martino Clerici
Sreda, 13. 12. 2023, ob 17.00, Društvo slovenskih pisateljev (Tomšičeva 12, Ljubljana)

DSP vabi na literarno-pogovorni večer z glasbo v slogu klasičnih italijanskih kantavtorjev. V goste prihaja Martina Clerici, prevajalka iz slovenskega v italijanski jezik in rezidentka DSP programa za tuje posrednike. Martina Clerici bo v pogovoru s priznano pisateljico Natašo Konc Lorenzutti spregovorila o svojem prevajalskem in siceršnjem delu ter predstavila svoj zadnji prevod, ki je vzorčni prevod pravljic za otroke Melje, melje mlinček Anje Štefan.

Za glasbeno ozadje bo poskrbel pisec, prevajalec in kantavtor Matej Krajnc, in sicer z izborom lastnih prevodov nekaterih italijanskih (kantavtorskih) kancon.

Prijazno vabljeni!

***

Dopustovanje na Bledu v počitniški hišici DSP

Društvo slovenskih pisateljev vabi članice in člane DSKP in SC PEN, da preživijo svoje zimske počitnice v počitniški hišici DSP na Bledu (Kidričeva c. 12A). Hiška se nahaja ob jezeru in ima dve spalnici (v vsaki je pograd z manjšo dvojno posteljo spodaj in enojno posteljo zgoraj), dnevni prostor, opremljeno kuhinjo in kopalnico. Ogrevana je na električne panele, ki so nameščeni v vseh prostorih, tako da je primerna za bivanje tudi v hladnejših mesecih, internetna povezava je zagotovljena.

Cena najema:
za člane: 80 evrov na dan (+ 1 eur turistična taksa/dan),
za nečlane: 100 evrov na dan (+ 1 eur turistična taksa/dan).
Ob rezervaciji je potrebno nakazilo predujma v višini 100 evrov.
Odpovedni rok je 1 teden pred letovanjem, v nasprotnem primeru se zaračuna 50 odstotkov od celotne cene najema.

Rezervacije sprejemamo v času uradnih ur med 10. in 13. uro na telefonski številki 01 25 14 144 ali na e-naslovu dsp@drustvo-dsp.si.

unnamed