Večer slovenskega prevajanja in Lavrinova diploma 2020

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV

vabi k spletnemu ogledu

podelitve Lavrinove diplome 2020 s pogovorom z nagrajenko Simono Škrabec,

združene s tradicionalnim

Večerom slovenskega prevajanja.

Prireditev bo predvajana

v sredo, 30. decembra 2020, ob 20. uri
na društvenih kanalih Facebook in Youtube.

 

Društvo slovenskih književnih prevajalcev je Lavrinovo diplomo za leto 2020, priznanje za pomemben prispevek na področju posredovanja slovenske književnosti v druge jezikovne kulture, podelilo prevajalki in kulturni posrednici Simoni Škrabec. »Simona Škrabec že skoraj trideset let gradi mostove med Slovenijo in Katalonijo, Španijo in Srednjo Evropo, Balkanom in Iberskim polotokom. […] Njeno delo kot celota, še posebej pa prevajanje, je za slovensko kulturo izrednega pomena, ker na tem področju vseskozi orje ledino, s svojim angažmajem, znanjem in jezikovnim mojstrstvom pa slovensko literaturo trajno umešča med katalonsko in špansko govorečo publiko,« je v utemeljitvi zapisala Barbara Pregelj, moderatorka pogovora z nagrajenko.

Tradicionalni Večer slovenskega prevajanja, ki sledi pogovoru in s katerim na društvu vselej obeležimo zaključek koledarskega leta, pa prinaša jagodni izbor aktualne prevodne bere. Na letošnjem večeru se nam bodo predstavili: Iztok Ilc, Lijana Dejak, Marjanca Mihelič, Đurđa Strsoglavec in Miha Marek.
Prijazno vabljeni, da se nam pridružite in tokrat vsaj na daljavo z nami dvignete kozarce!

Pogovor s Simono Škrabec in dogodek Večer slovenskega prevajanja si lahko ogledate tukaj:

 

Cikel Pridobljeno s prevodom je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

JAK LOGOTIP