Aktualna obvestila

POSREDUJEMO – Nekaj obvestil

DOGODKI

Knjižni sejem v Bologni 2023

Bliža se mednarodni knjižni sejem otroške in mladinske literature v Bologni 2023, ki bo letos potekal od 6. do 9. marca. Na sejmu bo naslednje leto častna gostja Slovenija.

Na sejemskem dogodku, posvečenem 100. obletnici rojstva Itala Calvina, bo na predlog DSKP-ja sodeloval tudi naš član in prevajalec dveh knjig Italijanskih pravljic (Mladinska knjiga, 2022) Gašper Malej, ki jih je zbral in priredil Calvino; z ilustracijami je knjigi opremila Ana Zavadlav.

Poleg Gašperja Maleja bodo na pogovoru v sklopu Prevajalske kavarne nastopili še prevajalci_ke Oana Boşca-Mălin (Romunija), Toma Gudelytejem (Litva), Martin Rueffr (Francija), Neva Miheva (Bolgarija), Julijana Vučo (Srbija) in Burkhart Kroeber (Nemčija). Ilustracije Ane Zavadlav, ki so bile izbrane na mednarodnem natečaju ilustracij del Itala Calvina, pa bodo razstavljene na razstavi Italian Eycellence. Illustrations for Italo Calvino.

Več o drugih slovenskih sejemskih dogodkih izveste tukaj.

Fotoutrinki s prevajalskega dogodka, posvečenega Italu Calvinu:

 

Foto: Francesca Novajra

***

RAZNO

Sprejeta Uredba o spremembah Uredbe o samozaposlenih v kulturi

Vlada je sprejela Uredbo o spremembah Uredbe o samozaposlenih v kulturi, ki opredeljuje zvišanje cenzusa na 36. plačni razred ter znižanje kriterija obsega in praga za izpolnitev pogoja izjemnosti v okviru posameznega specializiranega poklica.

Novo uredbo si lahko natančneje preberete tukaj.