OPOMNIK: Literarno branje Glas avtoricam!

Glas avtoricam foto

Vabljeni, da skupaj s članicami in člani Slovenskega centra PEN, Društva slovenskih književnih prevajalcev in Društva slovenskih pisateljev obeležite 8. marec, mednarodni dan žensk. Dogodek bo potekal v dvorani na Tomšičevi ulici 12 v Ljubljani, od 17. ure dalje.

Na prvem dogodku ob 17. uri se bomo odpravili po sledeh 10-letnega MIRINEGA sestrstva. Začetke MIRINEGA delovanja in dosedanje nagrajenke nam bo predstavila Tatjana Pregl Kobe, ena od ustanoviteljic nagrade MIRA, Tanja Tuma, predsednica Slovenskega PEN-a, bo spregovorila o delovanju ženske sekcije mednarodnega PEN-a. Vizijo delovanja MIRE bo predstavila nova predsednica, Luna J. Šribar. Draga Potočnjak, članica Upravnega odbora SC PEN, pa bo interpretirala odlomke iz del enajstih MIRINIH nagrajenk.

Na drugem dogodku, ki se bo začel ob 18.30, bodo postali slišani prevečkrat preslišani ženski literarni glasovi. Letošnji mednarodni dan žensk bo počastilo kar 18 krajših odlomkov izvirnih in prevedenih literarnih del avtoric. Članice DSP bodo občinstvu predstavile odlomek iz svojih izvirnih del. Članice in člani DSKP pa bodo prebrali prevod dela izbrane ženske avtorice.

Brali bodo: Lela B. Njatin, Seta Knop, Alenka Spacal, Mateja Gomboc, Ana Porenta, Lidija Dimkovska, Lara Unuk, Veronika Simoniti, Aleš Učakar, Katja Zakrajšek in Sara Afzali, Evelina Umek, Klarisa Jovanović, Jana Kolarič, Domen Kavčič, Mojca Kranjc, Alena Begić in Sara Špelec.