Branje v znak solidarnosti s protesti v Iranu ob dnevu človekovih pravic – rok za prijavo se izteka

Slovenski center PEN, DSP in DSKP vabijo na branje v znak solidarnosti s protesti v Iranu. Branje bo potekalo v soboto, 10. decembra 2022, na dan človekovih pravic, s pričetkom ob 17. uri v dvorani DSP/PEN.

Svojo podporo iranskemu ljudstvu na poti k demokraciji in svobodi lahko izrazite tudi vi in se pridružite branju. Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na e-naslovu: slopen@guest.arnes.si do 23. novembra 2022.

Vse tri organizacije se pridružujejo pobudi Mednarodnega literarnega festivala Berlin (ilb), ki poziva posameznike, šole, univerze, kulturne ustanove in medije, da se na dan človekovih pravic udeležijo svetovnega branja klasičnih in sodobnih perzijskih literarnih besedil v podporo iranski vstaji.

Cilj branja je poslati sporočilo brutalnemu iranskemu režimu, naj preneha z nasiljem, in izraziti solidarnost z iranskimi ženskami, ki so bile v zadnjih desetletjih žrtve diskriminacije in mizoginije. Iranske ženske so znanilke upanja, upanja ne le za iranski narod, temveč za vse nas, ki si želimo konca rasističnega kapitalizma, diktature in gospodarskega zatiranja ter se zavzemamo za bolj življenjsko prihodnost za vsa bitja na tem planetu.

Accessibility