PEN, DSP, DSKP: Branje v znak solidarnosti s protesti v Iranu ob dnevu človekovih pravic

PEN DSKP DSP

 

Slovenski center PEN, DSP in DSKP vabijo na branje v znak solidarnosti s protesti v Iranu. Branje bo potekalo v soboto, 10. decembra 2022, na dan človekovih pravic, s pričetkom ob 17. uri v dvorani DSP/PEN na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

Nastopajoči: Katja Zakrajšek, Maša Ogrizek, Neli Filipić, Živa Čebulj, Matej Krajnc, Mirana Likar, Draga Potočnjak, Tone Peršak, Andrej Lutman, Klarisa Jovanović, Veronika Simoniti, Lidija Dimkovska, Aleš Mustar, Tanja Tuma, Suzana Tratnik, Luna J. Šribar, Marjanca Mihelič.

Vse tri organizacije se pridružujejo pobudi Mednarodnega literarnega festivala Berlin (ilb), ki poziva posameznike, šole, univerze, kulturne ustanove in medije, da se na dan človekovih pravic udeležijo svetovnega branja klasičnih in sodobnih perzijskih literarnih besedil v podporo iranski vstaji.

Cilj branja je poslati sporočilo brutalnemu iranskemu režimu, naj preneha z nasiljem, in izraziti solidarnost z iranskimi ženskami, ki so bile v zadnjih desetletjih žrtve diskriminacije in mizoginije. Iranske ženske so znanilke upanja, upanja ne le za iranski narod, temveč za vse nas, ki si želimo konca rasističnega kapitalizma, diktature in gospodarskega zatiranja ter se zavzemamo za bolj življenjsko prihodnost za vsa bitja na tem planetu.

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Branje Iran