Konferenca »Gradimo mostove med jeziki: Človeku prijazna umetna inteligenca za Evro-Sredozemlje«

Logotipa Fundacija Anna Lindh in MZZ RS

Gradimo mostove med jeziki:
Človeku prijazna umetna inteligenca
za Evro-Sredozemlje

 

V imenu Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije in Fundacije Anne Lindh vas prijazno vabimo na mednarodno konferenco z naslovom »Gradimo mostove med jeziki: Človeku prijazna umetna inteligenca za Evro-Sredozemlje«, ki bo 6. in 7. junija 2024 potekala v Ljubljani v prostorih CEF – Center of Excellence in Finance (Cankarjeva cesta 18, Ljubljana). Na podlagi uspešne konference »Prevajanje za dialog« iz leta 2016 se bo letošnja konferenca osredotočila na človeku prijazen pristop k vlogi umetne inteligence pri prevajanju.

Na konferenci, ki bo potekala v angleškem jeziku, bodo sodelovali vladni in drugi visoki predstavniki, predstavniki civilne družbe, spregovorili pa bodo tudi priznani raziskovalci in predstavniki zasebnega sektorja iz evro-sredozemske regije.

Prizadevanje temelji na zavezi, da se s sodelovanjem več deležnikov znotraj evro-sredozemske regije poveča raznolikost, pravičnost in vključenost pri dostopu do umetne inteligence in njene uporabe. Cilj je prispevati k prevajalski politiki in praksi z ustvarjanjem in izmenjavo znanja ter razvijanjem izvedljivih strategij za povezovanje ljudi in umetne inteligence v prid medkulturnega dialoga.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Nanjo se prijavite na povezavi: https://4w1uxk1pf0v.typeform.com/to/Xmaaqmll

Celoten program konference je dostopen tukaj.
Vabilo na konferenco v PDF-obliki najdete tukaj.