POSREDUJEMO OBVESTILA: Dan žena DSP, simpozij o knjižnih serijah in filmografija o književnih prevajalcih

Literarni večer DSP – GLAS AVTORICAM!
Petek, 8. 3. 2024, ob 18.00, dvorana DSP (Tomšičeva 12, Ljubljana)

DSP 8. 3. 2024

 

 

 

 

 

 

 

***

Simpozij knjižnice Pionirska: Vaje v rasti – čudežna moč knjižnih serij
Sreda, 13. 3. 2024, od 8.15 do 14.45, Knjižnica Otona Župančiča (Kersnikova ulica 2)

Vabljeni na simpozij Vaje v rasti – čudežna moč knjižnih serij, ki ga organizira Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo. Osrednja tema simpozija bo značilnosti knjižnih serij in njihova moč motiviranja za branje. Poleg osrednje teme bosta predstavljeni še poslanica IBBY ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke, ter letošnja Bralnospodbujevalna akcija.

Rok za prijavo na simpozij: 6. 3. 2024

Prijavite se na povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEWeDzolSdquoAcEN1svZ0oSL-Omf7i64vLrip40wK8IeAbg/viewform

Več o programu je na voljo tukaj.

***

Ajda Šegula: Poklicni status članov/-ic prevajalskih društev v Sloveniji in Avstriji: mednarodna primerjava 

Pred časom smo člane DSKP in druge prevajalce prosili za sodelovanje v spletni anketi o poklicnem statusu članov/-ic prevajalskih društev pri nas in v Avstriji, ki jo je v okviru magistrske naloge pripravila študentka prevajalstva na Filozofski fakulteti UL in na Oddelku za prevajalske študije Univerze v Gradcu, Ajda Šegula. Pred kratkim je zaključila študij in nam poslala povezavo do svoje magistrske naloge in izsledkov, do katerih je prišla: na voljo tukaj. Vsem sodelujočim v anketi se najlepše zahvaljuje.

***

Filmi o književnih prevajalcih

Evropski svet združenj književnih prevajalcev – CEATL je objavil seznam filmov, ki v središče postavljajo književne prevajalce. Vabljeni k ogledu filmov, dokumentarcev, tudi serij od vsepovsod. Seznam je delo v nastajanju, zato vabljeni k sodelovanju.

Povezava do filmov je dostopna tukaj.