POSREDUJEMO OBVESTILA: računovodstvo za samozaposlene, kongres IBBY, prevajalski natečaj

Delavnica o računovodstvu za samozaposlene ustvarjalce
Torek, 16. 1. 2024, 10.00-13.00, Kino Šiška (Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana)

Umetnica in urednica Novičnika za samozaposlene v kulturi mag. Marija Mojca Pungerčar pripravlja z računovodkinjo Barbaro Čuk Krevh delavnico, namenjeno samozaposlenim ustvarjalcem v kulturi, na kateri bodo predstavljeni pravilni postopki v zvezi z računi in drugimi administrativnimi obveznostmi ter razjasnjene raznovrstne dileme, s katerimi se ustvarjalci vsakodnevno srečujejo pri opravljanju dejavnosti.

Natančnejši program delavnice je predstavljen tukaj.

Udeležba na delavnici je brezplačna, vendar je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko do petka, 12. 1. 2024 oz. do zapolnitve mest na e-naslov: mojca.pungercar@guest.arnes.si.

***
Mednarodni kongres IBBY v Trstu
Rok za oddajo referatov ali posterjev: 15. 1. 2024 (spletna oddaja)

Letošnji mednarodni kongres IBBY bo potekal v Trstu od 30. avgusta do 1. septembra 2024. Na njem lahko sodelujete tudi z referatom ali posterjem (v angleščini) in tako čim bolje predstavite slovensko ustvarjalnost na področju knjig ali promocije branja. Referate je mogoče prijaviti do 15. 1. 2024.

Več o kongresu in predlaganih temah referatov izveste tukaj.

Slovenska sekcija IBBY vse prijavitelje referatov prosi, da jih o svoji prijavi obvestite na e-naslov: ibby.slovenia@gmail.com, saj bodo tako lažje koordinirali slovensko prisotnost v Trstu.

***
Mednarodni knjižni sejem v Bologni 2024 – prevajalski natečaj za mlade prevajalce
Rok oddaje prevodov: 12. 2. 2024

V okviru mednarodnega knjižnega sejma otroške literature v Bologni, katerega častna gostja je letos Slovenija, bo že 14. zapored potekal prevajalski natečaj »In Altre Parole«, namenjen mladim, še neuveljavljenim prevajalcem do 35. leta starosti. Na natečaju lahko sodelujejo prevajalci, ki še nimajo oz. imajo največ 1 objavljeno delo, prijavijo pa lahko prevode otroških del iz slovenskega v italijanski jezik.

Več informacij o natečaju in pogojih oddaje izveste tukaj (v italijanščini).

Rok za oddajo prevodov je 12. 2. 2024.