Aktualna obvestila

DOGODKI

Literarni večer DSP ob mednarodnem dnevu maternega jezika
Steklena dvorana Lili Novy v Cankarjevem domu, 21. 2. 2023, ob 19.30

Mednarodni dan maternega jezika bodo v Društvu slovenskih pisateljev obeležili z literarnim dogodkom ustvarjalcev, ki se vsak dan gibljejo med slovenskim in italijanskim jezikovnim oz. starim istroromunskim prostorom. V pogovoru z Loredano Bogliun, Borisom Pangercem in Marijem Čukom, ki ga bo vodila Simona Solina, bo govora o različnih avtorskih poetikah in literarnih delih, ki bogatijo slovensko kulturo s svojo večjezičnostjo ter kulturno raznolikostjo in tankočutnostjo.

Vstopnine ni.

Več o udeležencih pogovora izveste tukaj.

 

***

Prevajalski večer – Živa Čebulj in Nadja Dobnik
Francoski inštitut v Sloveniji (Breg 12, Ljubljana), 21. 2. 2023, ob 18.00

Vabljeni na pogovor književnih prevajalk Žive Čebulj, tudi letošnje prejemnice nagrade Radojke Vrančič, in Nadje Dobnik, ki bosta razpravljali o poeziji egiptovsko-francoske pesnice Andrée Chedid in prevodu njenega dela Ubesediti pesem 1949-1970 v slovenski jezik.

Vstop na dogodek je brezplačen.

 

RAZNO

Za 50 odstotkov višje dnevno nadomestilo za bolniško odsotnost samozaposlenih v kulturi

Društvo Asociacija, ki si je aktivno prizadevalo za dvig nadomestila, je sporočilo, da so na Ministrstvu za kulturo RS naposled prisluhnili večletnim pozivom. Višina nadomestila za čas zadržanosti od dela zaradi bolezni za samozaposlene v kulturi za polni delovni čas bo tako leta 2023 znašala 37 evrov. To je 50-odstotno zvišanje višine lanskoletnega dnevnega nadomestila, ki je znašalo 25 evrov.

Več informacij je navedenih tukaj.