Vabilo na pogovor in podelitev nagrade Radojke Vrančič in nagrade za prvenec

 

Društvo slovenskih književnih prevajalcev

vabi na pogovor ob podelitvi

 

nagrade Radojke Vrančič in

nagrade za najboljši literarni prvenec

38. Slovenskega knjižnega sejma

 

v četrtek, 24. novembra 2022, ob 18. uri
na Pisateljski oder na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Strokovna komisija za nagrade in priznanja pri DSKP v sestavi dr. Štefan Vevar (predsednik), Vasja Bratina, Saša Jerele, Marjanca Mihelič in Maja Šučur je letošnjo nagrado Radojke Vrančič za posebno uspele prevode leposlovnih, humanističnih in družboslovnih besedil iz tujih jezikov v slovenščino, namenjeno prevajalcem do vključno 35. leta starosti, prisodila prevajalki ŽIVI ČEBULJ za prevod pesniške zbirke Andrée Chedid Ubesediti pesem (Književno društvo Hiša poezije, 2022). Strokovna žirija pri Društvu slovenskih pisateljev v sestavi Suzana Tratnik (predsednica), Nada Breznik in Borut Gombač pa je nagrado za najboljši prvenec dodelila pesniku PINU POGRAJCU za pesniško zbirko Trgetanje (Literarno društvo IA, 2022).

Pogovor ob podelitvi, ki jo bo v živo predvajal Tretji program Radia Slovenija – program Ars, bo vodil radijski novinar in urednik MATEJ JUH.

Napovednik dogodka najdete tukaj. Lepo vabljeni k poslušanju in spremljanju sejemskega dogajanja!

 

Nagrado Radojke Vrančič v okviru programa literarnih prireditev sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. V sodelovanju z 38. Slovenskim knjižnim sejmom in 3. programom Radia Slovenija – programom Ars.

 

Logo JAK Ars in SKS

Fotografije: Vinko Avsenak